Article_Top_970x250

Podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljice, analiziraju se upućene prijetnje smrću

afera "respiratori" i politički pritisak

Podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljice, analiziraju se upućene prijetnje smrću

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) Mirsad Vilić kazao je danas kako je dodatno podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i njezine obitelji.

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je dodatno podigla nivo sigurnosti štićene osobe kao i njezine obitelji - potvrdio je Feni direktor Vilić, istaknuvši kako će poduzete mjere i radnje ostati na snazi do daljnjeg.

Komentirajući upit u vezi s prijetnjama upućenim putem društvenih mreža glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH i njenoj obitelji, Vilić je precizirao kako nadležne policijske agencije i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH) analiziraju te prijetnje.

Dodao je kako je DKPTBiH u stalnom kontaktu s Ministarstvom sigurnosti BiH, OSA-om BiH i nadležnim policijskim agencijama, koje su uključene u rad na rasvjetljavanju spomenutih prijetnji.

Informaciju o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić i njenoj obitelji ranije je potvrdio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, zbog čega je zatražio promptno reagiranje nadležnih institucija.

U međuvremenu, i iz OSA-e BiH su naveli da su angažirani na istrazi u vezi s ovim slučajem, odnosno na utvrđivanju činjeničnog stanja u povodu spomenutih prijetnji.

Dnevnik.ba