Article_Top_970x250

Pod lupom: Novi Grad i Novi Grad Sarajevo nisu jedno te isto

kamo s materijalom?

Pod lupom: Novi Grad i Novi Grad Sarajevo nisu jedno te isto

stu 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Koalicija "Pod lupom" priopćila je sinoć da je slučaj dopremanja 29 otvorenih vreća s osjetljivim izbornim materijalom u prostorije općinske izborne komisije prijavljen u općini Novi Grad u Republici Srpskoj (Bosanski Novi), a ne u sarajevskoj gradskoj općini Novi Grad Sarajevo.

S tim u vezi, Koalicija "Pod lupom" naglašava da je navedena nepravilnost zabilježena u općini čiji je službeni naziv Novi Grad.

Podsjetimo, Toni Vukadin, Šef izbornog stožera Naroda i pravde za Novi grad kazao je sinoć da je u zgradu općine gdje je vršeno brojanje došlo 29 otvorenih vreća, a zbog male razlike u glasovima smatra da je time proces brojanja ugrožen.

Ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo iza 16 sati održano je okupljanje članova i simpatizera stranaka Četvorke zbog navodnog pokušaja prekrajanja izborne volje građana u toj lokalnoj samoupravi.

Bez obzira na gaf s 29 vreća, sumnja u legalnost procesa je nastala zbog, kako kažu, prazne prostorije s listićima koji nisu bili čuvani i koji su zbog toga mogli biti dio pokušaja prevare.

Dnevnik.ba