StoryEditor

Počinju sudski procesi protiv desetaka članova grupe Pravda za Davida

Piše D  /  13.11.2019., 07:11h

Također, nastavlja se i proces protiv četiri osobe zbog organiziranja velikog skupa na Trgu Krajine 5. listopada prošle godine, ali i protiv Davidove majke Suzane Radanović.

Među posljednjim je zahtjevima PU Banja Luka za pokretanje prekršajnog postupka protiv 16 osoba koje terete za remećenje javnog reda i mira i nepoštivanje policijskih naređenja 30. prosinca prošle godine u Banjoj Luci. Oni se po prijavi terete da su održali neprijavljeni javni skup i da su vriskom i galamom narušili javni red i mir te odbili da se udalje iako im je to naredio policijski službenik.

Potom su, navodi se u prijavi, policijski službenici u formaciji krenuli na građane i priveli one koje su uspjeli uhvatiti. Njima suđenje počinje 28. studenog.

Suđenje za 24 osobe zbog toga što su se okupile ispred zgrade NSRS tijekom sjednice kada se odlučivalo o novoj parlamentarnoj većini i uzvikivali ‘ubojice‘ te dozivali Lukača, počinje 26. studenog, dok 3. prosinca počinje suđenje protiv 27 osoba zbog skupa ispred PU Banja Luka 19. rujna prošle godine.

"Kao što vidite pravosuđe radi punom parom. Je li ovo pravda gospodo neljudi. Tko je ubio Davida? Tkoo sprječava objelodanjivanje istine? Tko zataškava? Ovo je bruka i sramota ovog društva i države. Nećete nas slomiti. Izlazimo iz svega ovoga jači i ponosniji. Mi smo prije svega ljudi za razliku od njih", rekao je Ozren Perduv.

Progon članova ove grupe se nastavlja dok tužiteljska odluka o ubojstvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića još nikada nije donesena, a istraga nije pomala s mrtve točke. Podsjetimo, David je nestao u noći sa 17. na 18. ožujka 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno 24. ožujka na rijeci Crkvena.

Dnevnik.ba
 

18. travanj 2024 10:00