Article_Top_970x250

Počinje suđenje bivšem ISIL-ovcu Senadu Kasupoviću

za ratovanje u Siriji

Počinje suđenje bivšem ISIL-ovcu Senadu Kasupoviću

svibnja 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Prema optužnici Tužiteljstva BiH, Kasupović je 12. srpnja 2013. godine napustio BiH i otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritorij Sirije, gdje je proveo šest godina, sve do 19. prosinca 2019. godine.

USudu Bosne i Hercegovine danas će početi suđenje Senadu Kasupoviću zvanom Muatesim, optuženom za terorizam zbog učešća na ratištu u Siriji.

Kasupoviću će suđenje početi čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi. Prema optužnici Tužiteljstva BiH, Kasupović je 12. srpnja 2013. godine napustio BiH i otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritorij Sirije, gdje je proveo šest godina, sve do 19. prosinca 2019. godine.

On je s drugim osobama iz BiH sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružajući pomoć i boreći se u jedinici “Bejt Komandos”, kasnije “El Aksa”. Kasupović je, zajedno s još šest osoba, u prosincu 2019. godine zrakoplovom prebačen u BiH, a nakon podizanja i potvrđivanja optužnice krivnju je negirao 8. travnja 2020. godine, prenosi FENA.

Dnevnik.ba