StoryEditor
grčka

Počinje ispitivanje Boysa, njih 40 daje iskaz pred sucem. Odvjetnik: "Neka Plenković drži jezik za zubima"

Piše desk  /  04.12.2023., 08:56h

Izvanredne mjere sigurnosti su spremne za dolazak više od stotinu pripadnika Bad Blue Boysa pred atenski sud Evelpidon. Nakon više od tri mjeseca u istražnom zatvoru, započet će njihovo ispitivanje pred sucem istrage. Četrdeset Boysa, od ukupno privedenih 102, trebalo dati iskaz pred sucem istrage.

Iskaz će dati ukupno 102 pripadnika Bad Blue Boysa koji su nakon huliganskog okršaja s navijačima AEK-a od kolovoza razbacani po zatvorima diljem Grčke, te čekaju dovršetak istrage o smrti Michalisa Katsourisa (29), koji je u dogovorenoj makljaži izgubio život.

Pritvorene navijače se sumnjiči za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a najteže je optužba za udruživanje u zločinačku organizaciju, dok je optužba za ubojstvo odbačena zbog nedostatka dokaza.

Odvjetnik uhićenih komentirao Plenkovića

Odvjetnik uhićenih navijača Dinama Athanasios Kaimenakis, komentirao je nedavne izjave iz hrvatske Vlade. Vlada je sugerirala mogućnost dobrih vijesti, što je bilo tumačeno kao naznaka da bi uhićeni navijači uskoro mogli biti pušteni iz pritvora.

Kritizirao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ističući da bi trebao voditi brigu o svojim poslovima i suzdržati se od komentiranja suđenja u Grčkoj.

Smatra da premijer svojim izjavama može nanijeti štetu, ističući da grčko pravosuđe nije neovisno te da politika ne bi trebala donositi odluke u vezi s tim. Kritizira i nedostatak informacija u vezi s tvrdnjama o mogućim dobrim vijestima za uhićene hrvatske državljane, ističući da su takve izjave temeljene na neslužbenim informacijama.

‘Neka drži jezik za zubima‘

"Neka on radi svoj posao, a mi ćemo raditi naš posao. Za nas je bolje da on drži jezik za zubima", izjavio je Athanasios Kaimenakis za 24sata. 

"O tome će odlučiti grčki sud, a to neće biti ovih dana. Danas počinje saslušanje te se mi pripremamo za to. Svi moji klijenti su dobro i dobro smo se pripremili", dodao je Kaimenakis. 

Na pitanje o mogućem dogovoru na državnoj razini, odvjetnik odgovara da Grčka ima uređen pravosudni sustav te da takve stvari ne dolaze u obzir. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:49