MOSTAR, 27. studenoga (FENA) - Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe u nedjelju navečer ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače počela je manifestacija Advent u Mostaru, a Mostarce i njihove goste i ove godine očekuju brojni sadržaji.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
blagdansko raspoloženje

POČEO ADVENT U MOSTARU Kordić: Ovom manifestacijom šaljemo univerzalne, lijepe poruke iz Mostara

Piše fena  /  27.11.2022., 21:50h

Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne glazbe u nedjelju navečer ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače počela je manifestacija Advent u Mostaru, a Mostarce i njihove goste i ove godine očekuju brojni sadržaji.

Nakon paljenja prve svijeće i nastupa Hrvatske glazbe Mostar, Limenog orkestara HKUD-a Seljačka sloga Trebižat te Osnovne škole Ivana pl. Zajca u Kosači je uslijedio koncert duhovne glazbe sestara Husar.

"Sretni smo što ulazimo u adventsko vrijeme, četiri adventske nedjelje, četiri adventske svijeće. Tradicionalno šaljemo fine univerzalne poruke -  vjera, nada, ljubav, radost, mir. Tako da nam predstoji jedan lijepi mjesec u kojem ćemo se, nadam se svi zajedno, družiti i slati lijepe poruke iz Grada Mostara", poručio je tom prigodom mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je kako se Grad i ove godine potrudio da svojim građanima i gostima ponudi brojne programe te da očekuje veći odaziv turista nego lani.  

"Veselim se Adventu i pozivam sve ljude dobre volje iz Mostara i šire da nam se pridruže", kazao je mostarski gradonačelnik.

Također je napomenuo kako je Advent u Mostaru dijelom i turistički događaj koji upotpunjava sadržaj u Gradu zimi.

"Inače, smo ljetna destinacija, no pokušavamo i kroz ovakve događaje da privučeno dodatne goste", ocijenio je Kordić. 

Adventske kućice će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku, a građani će ih moći posjetiti već od 4. prosinca te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi.

Glazbeni dio programa koji počinje 15. prosinca koncertom Ivana Zaka, ponudit će čak 44 različita sadržaja i bit će najbogatiji do sada.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 10:24