Article_Top_970x250

Počelo suđenje ocu koji je bacio djecu s balkona: 'Teško je očekivati da će on dobiti maksimalnu kaznu'

slučaj koji je šokirao hrvatsku

Počelo suđenje ocu koji je bacio djecu s balkona: 'Teško je očekivati da će on dobiti maksimalnu kaznu'

pro 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Točno u srijedu u podne završilo je prvo ročište u slučaju koji je potresao Hrvatsku

Ocu monstrumu s Paga, koji je bacio jedno po jedno od svoje četvero malodobne djece, sudi se u redovitom kaznenom postupku s obzirom da je vještačenje pokazalo kako, u trenutku zločina, nije bio neubrojiv, prenosi Zadarski.hr.

Suđenje je počelo u 9 sati i 45 minuta, kada je otac, koji je vidno smršavio, doveden na suđenje. Međutim, vrata sudnice ubrzo su zatvorena za javnost zbog zaštite žrtava odnosno djece, ali i samog optuženika.

- Danas je ispitan jedan svjedok, nažalost ne mogu vam otkriti koji, te se postavilo pitanje vještaku o raspravnoj sposobnosti optuženika. I to je sve što vam mogu reći – kazao je nakon suđenja odvjetnik obitelji, Boris Grgić.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković samo je kratko potvrdio kako će nastavak suđenja biti već idući tjedan 17. prosinca u 17.30 sati. Na pitanje novinara može li optuženi otac dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina, Visković je pojasnio kako je je riječ o osobi koja je smanjeno ubrojiva te takva kazna nije za očekivati.

Podsjetimo, osim što je u vrijeme počinjenja višestrukog pokušaja ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv, 54-godišnjak već duže boluje od hidrocefalusa, odnosno “vodene glave”, što bi moglo biti ključno za određivanje njegove raspravne sposobnosti, ali i uračunljivosti, te kaznene odgovornosti za kaznena djela.

Inače, upravo zbog tog teškog zdravstvenoga stanja, optuženi 54-godišnjak je smješten u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode.

Dnevnik.ba