Article_Top_970x250

Počelo suđenje bivšem ministru sigurnosti BiH

zloporaba položaja ili oblasti

Počelo suđenje bivšem ministru sigurnosti BiH

lip 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u predmetu protiv bivšeg ministra sigurnosti Dragana Mektića i još tri osobe zbog zloporabe položaja ili ovlasti.

Na prvom ročištu Tužiteljstvo BiH je pročitalo optužnicu u kojoj se Mektić tereti za zloporabu položaja prilikom vatrogasne opreme. Tužiteljstvo BiH je pripremilo obimnu dokumentaciju, a čitanje optužnice je trajalo sat vremena, prenosi N1.

Obrana je poručila Tužiteljstvu BiH da su im pomogli o pripremi obrane.

Mektić je po izlasku iz sudnice kazao medijima kako neće komentiratii postupak dok traje suđenje.

Naredno ročište zakazano je za 18. lipnja.

Podsjetimo, u optužnici Tužiteljstva BiH se navoda da se Mektić u svojstvu ministra sigurnosti, Igor Golijanin u svojstvu šefa njegovog Ureda, Samir Agić u svojstvu pomoćnik ministra i Edin Garaplija kao odgovorna osoba i vlasnik Instituta za zaštitu od požara i eksplozija INZA Sarajevo terete za zloporabu položaja prilikom realizacije međudržavnog Projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koji je financirala Delegacija Europske unije u BiH, čime je pričinjena ukupna šteta od 244.764 maraka.

Tužiteljstvo je poručilo da će navode optužnice dokazivati pozivanjem 31 svjedoka i prilaganjem 140 materijalnih dokaza.

Početkom marta 2020. Mektić i trojica ostalih optuženih su negirali krivnju za djela koja su im stavljena na teret. Ročište je trebalo biti zakazano u roku od 30 dana, ali je odgođeno za danas zbog pandemije korona virusa.

Dnevnik.ba

Tagovi: