StoryEditor
sarajevo

Počelo konstituiranje klubova naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH

Piše fena  /  17.01.2023., 15:48h

Na konstituirajućoj sjednici novog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvaćen je izvještaj Privremene mandatno-imunitetske komisije, a dana je i pauza kako bi se konstituirali klubovi naroda.

Predsjedatelji Doma u dosadašnjem sazivu Tomislav Martinović koji predsjedava konstituirajućom sjednicom dao je pauzu kako bi se obavile aktivnosti u vezi konstituiranja klubova naroda, izbora predsjednika i eventualno zamjenika predsjednika klubova, te predložili kandidati za predsjedavatelja i dopredsjedavajućih Doma naroda.

Martinović je podsjetio i na obavezu da su izaslanici klubovi dužni nominirati kandidate za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH, kako bi se mogle blagovremeno proslijediti Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) radi daljnjih postupaka i provjera.

Također je podsjetio i na obvezu da se izvrše nominacije za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda.

Dnevni red se, kako je dodao, na današnjoj sjednici neće moći završiti, pa će taj posao biti obavljen u nastavku ove sjednice koja je planirana sredinom idućeg tjedna.

Danas bi se, kako rekao Martinović, trebalo dogovoriti i o planiranju sjednice Doma naroda na kojoj bi se razmatrali pristigli financijski planovi i proračun FBiH za 2023. godinu.

- Po našim projekcijama, budući da je Zastupnički dom zakazan za 25. siječnja, mi bi svoju sjednicu trebali planirati 27. siječnja, ali ćete o tome biti blagovremeno informirani - najavio je Martinović.

Novoizabrani izaslanici prethodno su na današnjoj konstituirajućoj sjednici prihvatili mandate i položili svečanu zakletvu.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 21:45