StoryEditor
Sarajevo

Počela sjednica Zastupničkog doma PSBiH: BiH danas dobija novo Vijeće ministara

Piše FENA  /  25.01.2023., 12:50h

Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine jedina je točka dnevnog reda na hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je počela u Sarajevu. Sjednici nazoče 42 zastupnika.

Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dalo je preporuku za potvrđivanje predloženih kandidata.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je Zastupničkom domu državnog parlamenta na potvrđivanje Odluku o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedateljice Vijeća ministara BiH, nakon što je iz Državne agencije za istrage i zaštitu i Centralne izborne komisije BiH zaprimila izvješće o provjerama svih 19 kandidata - devet državnih ministara i 10 zamjenika ministara.

Ukoliko Zastupnički dom danas potvrdi ovu odluku, ministri u novom sazivu Vijeća ministara BiH će biti: Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova; Zoran Tegeltija, ministar financija i trezora; Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa; Davor Bunoza, ministar pravde; Edin Forto, ministar komunikacija i prometa; Dubravka Bošnjak, ministrica civilnih poslova; Nenad Nešić, ministar sigurnosti; Zukan Helez, ministar obrane i Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice.

U skladu s ovom odlukom, zamjenici predsjedateljice Vijeća ministara BiH bit će Zoran Tegeltija i Elmedin Konaković, budući ministri financija i trezora, te vanjskih poslova.

Odluka o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedateljice Vijeća ministara BiH stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja u Zastupničkom domu PSBiH.

Danom stupanja na snagu te odluke dosadašnjim članovima Vijeća ministara BiH i zamjenicima ministara u Vijeću ministara BiH prestaje mandat.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 22:39