StoryEditor

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Piše D  /  07.12.2017., 11:12h

Na dnevnom redu je i utvrđivanje koncesijskih naknada za četiri korisnika za crpljenje mineralne ili vode namijenjene javnom snabdijevanju u Tešnju, Kiseljaku, Travniku i Zenici.

Vlada će razmatrati izvještaj o izvršenoj reviziji verifikacije stare devizne štednje za 2016. godinu, te informaciju o aktivnostima mjerodavnih tijela Federacije BiH, županija i kliničkih centara u Federaciji BiH na izradi ugovora o međusobnim pravima, obvezama i odgovornostima osnivača kliničkih centara, s fokusom na preuzimanje financijskih obveza spram preuzetih osnivačkih prava.

Pred članovima Federalne vlade je i informacija o stanju izvršenja odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koje se odnose na prekomjernu dužinu trajanja postupka pred redovnim sudovima.

Kako je, između ostalog, navedeno, Ustavni sud BiH donio je veliki broj odluka koje se odnose na prekomjernu dužinu trajanja postupka pred redovnim sudovima, a kojima je utvrđena povreda prava iz Ustava BiH i Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te prava na djelotvoran pravni lijek u vezi s pravom na pravično suđenje u razumnom roku, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 16:13