Article_Top_970x250

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

mostar

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

lis 31, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlada Federacije BiH, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrat će Prednacrt zakona o elektroničkom potpisu FBiH koji uređuje pravo fizičkih i pravnih osoba na upotrebu elektroničkog potpisa u upravnim, sudskim i drugim postupcima, poslovnim i drugim radnjama.

Također, utvrđuje i prava, obaveze i odgovornosti fizičkih i pravnih osoba koje pružaju usluge izrade, verificiranja i validacije elektroničkog potpisa, elektroničkog vremenskog žiga i pečata, elektroničke preporučene dostave i certifikata za autentifikaciju mrežnih stranica na teritoriju Federacije BiH. Članovi Vlade izjasnit će se o Nacrtu zakona o stečaju.

Taj potpuno novi zakon pripremljen je nakon analize postojećeg rješenja u oblasti provođenja stečajnog postupka te uz uzimanje u obzir svih činjenica koje ukazuju na određene nejasnoće i nepreciznosti u postojećim odredbama.

Federalna vlada razmatrat će informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o potrebi elektrifikacije Unske pruge na dionici Bihać - Blatina. Okončanjem projekta bili bi stvoreni uvjeti za uvođenje putničke linije Sarajevo - Bihać i to 'Talgo' garniturom koja već sada dolazi do Banje Luke.

Time bi, također, bili smanjeni troškovi prijevoza koji bi se obavljao elektrovučom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250