StoryEditor

Počela sjednica Parlamenta BiH: Raspravljati će se o proračunu, plaćama i naknadi

Piše D  /  18.12.2019., 10:12h

Sjednicu je sazvao predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić, a na dnevnom redu nalazi se 48 točaka.

Državni parlamentarci danas su se trebali izjasniti i o izmjenama Kaznenog zakona BiH kojim se dodatno pooštravaju kazne za kaznena djela terorizma, a trebali bi biti ratificirani i brojni međunarodni sporazumi koje je ranije utvrdilo Vijeće ministara BiH, međutim ova točka je skinuta s dnevnog reda.

Kako je objasnio Zvizdić, zastupnik Saša Magazinović koji je službeni predlagač izmjena Kaznenog zakona BiH opravdano nije prisutan na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH.

Pred zastupnicima naći će se i razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama po hitnom postupku te Prijedlog zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku.

Zastupnici će imati priliku i da se izjasne o Prijedlogu zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o putnim ispravama BiH po hitnom zakonodavnom postupku.

Na samom početku sjednice zastupnik SBB-a Damir Arnaut tražio je da se na dnevni red uvrsti i konstituiranje Privremene istražne komisije koja se treba baviti stanjem u bh. pravosuđu kao i entitetska zastupljenost na mjestu predsjedavajućih komisija Zastupničkog doma PSBiH.

Zastupnik SDA Adil Osmanović predložio je da se na današnji dnevni red uvrsti razrješenje tajnika Zajedničke službe PSBiH Kenana Vehabovića i da se danas imenuje novi tajnik. Kako je Klix.ba jučer objavio novi tajnik Zajedničke službe PSBiH bit će Jasmin Terović.

Zastupnici su prilikom izjašnjavanja odbili da na dnevni red uvrste Arnautović inicijativu o entitetskoj zastupljenosti dok je inicijativa o konstituiranju komisije poslana na dodatno usuglašavanje. Prihvaćen je prijedlog da se danas razriješi tajnik Zajedničke službe PSBiH i da se izabere novi, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:18