StoryEditor

Počela izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Piše D  /  09.11.2017., 02:11h

Sve tri odluke odobrio je Zastupnički dom također na izvanrednoj sjednici 30. listopada, pa će postati operativne ukoliko to danas učini i Dom naroda. Iznos zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt vodovoda u Sarajevu je 25 milijuna eura.

Novac je planiran za rekonstrukciju prioritetnih komponenti vodovodnog sustava radi smanjenja gubitaka vode i poboljšanja ukupne efikasnosti vodovodnog sustava. Premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković, uz tvrdnju da je rekonstrukcija vodovodne mreže bila i ostala prioritet njegove vlade, ranije je izjavio da bi se ovaj kredit EBRD-a realizirao u tri tranše. Predviđeno zaduženje kod EBRD-a za realizaciju Projekta vodoopskrbe Gradačac je šest milijuna eura, a za izgradnju regionalnog vodovoda "Plava voda" 11 milijuna eura.

Osim ovih odluka, u najavljenom dnevnom redu sjednice Doma naroda je zakon o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Izaslanici Doma naroda trebali bi na današnjoj sjednici razmotriti još nekoliko zakona od kojih su većina u nacrtu. To su zakoni o koncesijama, o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu.

Osim zakona o transplantaciji, jedino su u formi konačnog prijedloga predložene izmjene i dopune Zakona o upravljanju otpadom u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 09:45