Article_Top_970x250

Počela izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

izvanredna sjednica

Počela izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

stu 09, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Počela je izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za čiji dnevni red su predložene odluke o zaduženju kod međunarodnih kreditora za projekte vodosnabdijevanja u Sarajevu i Gradačcu, kao i za izgradnju regionalnog vodovoda „Plava voda“.

Sve tri odluke odobrio je Zastupnički dom također na izvanrednoj sjednici 30. listopada, pa će postati operativne ukoliko to danas učini i Dom naroda. Iznos zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt vodovoda u Sarajevu je 25 milijuna eura.

Novac je planiran za rekonstrukciju prioritetnih komponenti vodovodnog sustava radi smanjenja gubitaka vode i poboljšanja ukupne efikasnosti vodovodnog sustava. Premijer Sarajevske županije Elmedin Konaković, uz tvrdnju da je rekonstrukcija vodovodne mreže bila i ostala prioritet njegove vlade, ranije je izjavio da bi se ovaj kredit EBRD-a realizirao u tri tranše. Predviđeno zaduženje kod EBRD-a za realizaciju Projekta vodoopskrbe Gradačac je šest milijuna eura, a za izgradnju regionalnog vodovoda "Plava voda" 11 milijuna eura.

Osim ovih odluka, u najavljenom dnevnom redu sjednice Doma naroda je zakon o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Izaslanici Doma naroda trebali bi na današnjoj sjednici razmotriti još nekoliko zakona od kojih su većina u nacrtu. To su zakoni o koncesijama, o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu.

Osim zakona o transplantaciji, jedino su u formi konačnog prijedloga predložene izmjene i dopune Zakona o upravljanju otpadom u Federaciji BiH.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250