Article_Top_970x250

Počela gradnja mosta i autoceste kod Počitelja

spajanje dviju obala neretve

Počela gradnja mosta i autoceste kod Počitelja

stu 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Fena

Krajem rujna i službeno je počela gradnja kolosalnog mosta Počitelj na Koridoru Vc, čija je ukupna duljina 945, a visina 100 metara, javlja Dnevni avaz.

Most Počitelj najdulji je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve, a njegova gradnja koštat će više od 65 milijuna maraka.

Državna firma „Autoceste FBiH" dodijelila je ljetos posao gradnje mosta kineskoj kompaniji ",Synohydro Power China".

Ova firma gradit će most, a "China State Construction Engeering Company" dobila je posao gradnje dionice Počitelj-Zvirovići, ceste s obje strane mosta i čvora Počitelj.

Na gradnju ove dionice autoceste i mosta čeka se već pet godina, a gradnju dionice financira Europska investicijska banka (EIB).

Strojevi i bageri već su započeli s rasklanjanjem terena, s obzirom na to da je gradnja mosta predviđena na desnoj obali.

Ovu informaciju potvrdio je za Dnevni avaz i Adnan Terzić, direktor „Autocesta FBiH".

Kako je pojasnio, firma „China State Construction Engeering Company" već je napravila i deset kilometara pristupog puta, a sljedećeg tjedna počet će s gradnjom tunela.

- Mi smo svoj posao uradili. Izvođače smo uveli na gradilište i za sada se užurbano radi, prije svega, na pristupnoj cesti, a već je otvoren i ulaz do portala tunela - kaže Terzić.

Dnevnik.ba