StoryEditor

Pobjednik Eurosonga objavio da je biseksualac

Piše D  /  19.05.2019., 12:05h

Zanimljivo je da su prije finala kladionice 24-godišnjem Nizozemcu davale čak 51 posto šanse za pobjedu, a iako je zbog sustava glasanja do samog kraja bilo neizvjesno tko će pobijediti, na kraju je slavio s 492 boda, 27 više od drugoplasiranog Talijana Mahmooda.

Mladi glazbenik do odluke da će predstavljati Nizozemsku na Eurosongu nije bio posebno poznat ni u svojoj zemlji, no izjavio je da je "dobra stvar što nije poznatiji te da će njegovo sudjelovanje dokazati da ništa nije nemoguće".

Duncan je rođen u Nizozemskoj, a pravo ime mu je Duncan de Moor. Diplomirao je na Rock akademiji u Tilburgu, a natjecao se u nizozemskoj verziji The Voicea, gdje je stigao do polufinala.Priča iza pobjedničke pjesme jako je tužna.

"Inspirirala me priča voljene osobe koja je umrla veoma mlada. ‘Arcade‘ je priča o potrazi za ljubavi svog života. O nadi da ćete uloviti nešto nedostižno", rekao je.

Obožavatelji Eurosonga sumnjali su u njegov uspjeh najviše zbog koreografije. Dok se drugi izvođači natječu tko će smisliti ekstravagantniji nastup, Laurence se odlučio za minimalizam - samo on i njegov klavir.

"Držite se svojih snova, jer se snovi ostvaruju. Moj san se upravo ostvario i osjećaj je nevjerojatan. Držite se svojih snova jer nemate što izgubiti", rekao je nakon pobjede i dodao da pobjedu nije očekivao jer se na Eurosongu stvari stalno mijenjaju.

Na konferenciji za medije prije finala Laurence je objavio da je biseksualac.

"Ja sam više od izvođača, ja sam osoba, živo biće, ja sam biseksualac, ja sam glazbenik, zalažem se za neke stvari. Ponosan sam na to što sam dobio šansu pokazati tko sam", rekao je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:10