StoryEditor

Pobjeda života: Ovo su majke koje su rodile dok su Zagreb tresli potresi

Piše D  /  23.03.2020., 09:03h

Obje će nam danas reći da se nakon ovoga porod više ne čini nimalo strašnim, a srećom i uz organizaciju te podršku osoblja Petrove donijele su na svijet svoje kćeri.

- Počeli su trudovi, ustala sam se i obukla, probudila muža i kad ćemo krenuti za Petrovu, potres! Sjeli smo u auto, mislila sam pričekat ćemo no puknuo mi je vodenjak. Kad je počelo ozbiljno boljeti morali smo krenuti, a u Petrovoj prizor… Trudnice s bebama vani, djeca u inkubatoru na cesti. Brzo nam je prišla medicinska sestra, rekla da se samo smirimo, ostanemo u autu i da je najsigurnije trenutno da rodim u autu – opisuje nam Ivana Plivelić svoje jutro.

Osoblje Petrove reklo im je tada i da nisu jedini, da je još jedna trudnica pred porod i da će isto morati roditi u autu te da će sve biti u redu. Tako su u dvorištu Petrove u svojem autu porod čekali ova žena i njezin suprug Zdravko, a u drugom autu isto su proživljavali Dijana Kos i suprug Marko, piše Večernji.hr. 

- S vremenom su osposobili jedan dio zgrade iza glavne zgrade bolnice i pozvali nas, smjestili nas zajedno u jednu sobu i sve je prošlo u redu. Više me bilo strah potresa nego poroda, ali je čitavo osoblje odlično sve riješilo, bili su izvrsni, srdačni i sve je dobro prošlo. Dobro smo i mi i ostala dječica otamo – govori Dijana Kos .

Rodile su u kratkom razmaku od svega dvadesetak minuta, Ivana je rodila Magdalenu, a Dijana je rodila Tesu. Obje su sa svojim kćerima i obiteljima poslijepodne otpuštene doma.

- Nemam riječi dovoljno što se tiče sestara i doktora. U svemu tome oni su se ponašali kao da smo u najboljim uvjetima. Donijeli su nam za jesti, piti, nisu stvarali nikakvu paniku, samo su ponavljali da će sve biti u redu. Oko pet poslijepodne su nas pustili doma, dali nam upute, objasnili kome se javiti, uzeli su naše brojeve telefona i objasnili da je najbolje da idemo doma jer tamo više nije sigurno, a može doći još trudnica i potrebna je ta soba – govori Ivana.

Tako su uz sav horor, Zagrebu ujutro na svijet došle ove dvije djevojčice, žive i zdrave te svaka u svom domu s roditeljima i braćom, piše Večernji.hr.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:23