StoryEditor

Pobjeda koju Čilić čeka sedam godina: Finale u Areni još boli

Piše D  /  06.06.2018., 10:06h

Osjećam se jako dobro, kontroliram svoje mečeve i čini mi se da mogu sve što hoću. A to je jako važno za moje samopouzdanje, najavio je Juan Martin Del Potro ogled s Marinom Čilićem. Kao da je želio uplašiti našeg najboljeg tenisača, prenosi 24.sata.

Iako, jako dobro Čilić zna što ga čega danas na pariškoj zemlji. Igrali su 12 puta dosad, najčešće su to bili izjednačeni mečevi, u kojima su odlučivali detalji. I, nažalost po Čilića, najčešće su to bili mečevi koje je dobivao Argentinac. Konkretno, Del Potro je bio bolji u posljednjih sedam okršaja s prvih hrvatskim reketom. Čilić je posljednji meč dobio u kolovozu 2011. na Mastersu u Torontu.

- Da, čeka me stari znanac, susrećemo se već godinama i činjenica je da je bio bolji u većini tih mečeva. Iako, u svim tim mečevima sam osjećao da sam blizu, da ga mogu dobiti - rekao je Čilić nakon što je u pet setova u osmini finala pobijedio Fabija Fogninija.

Blizu je Čilić bio i krajem studenog 2016., kad je doživio i najbolniji poraz. Baš njih dvojica igrali su četvrti meč finala Davis Cupa, Marinova pobjeda u tom nam je trenutku nosila titulu pobjednika ovog prestižnog natjecanja. I poveo je Čilić 2-0 u setovima, sve je išlo po planu, a onda... Onda je krenuo Del Potro. Sljedeća tri seta uzeo je sa 7-5, 6-4, 6-3 i bacio u očaj prepunu zagrebačku Arenu. Na krilima te pobjede Argentinci su otišli i do ukupne pobjede...

- Jako sam razočaran, teško mi je prihvatiti poraz, pogotovo zato što smo došli tako blizu pobjedi. Mislim da sam bio bolji od Del Potra tijekom cijelog meča, osjećao sam se bolje i u ta tri seta koja je on dobio. Teško mi je prihvatiti poraz u ovakvoj situaciji, kad smo napravili tako puno - očajavao je u trenucima nakon poraza Čilić.

I zbog svega toga, zbog svih tih poraza, kao i zbog tog jednog sasvim posebnog, Marinov motiv bit će golem.

Favorit je, ako se pita “bookmakere” iz kladionica, Del Potro. Koeficijent na njegovu pobjedu je 1,7, dok je na Čilićevu 2.

Ima talentirani Argentinac i svoj talisman pri ruci, naravno da bez njega ni ne razmišlja doći u Pariz.

- Naravno da je moj medvjedić Boca sa mnom, odmah pokraj kreveta. Imam ga od četvrte godine i nigdje ne idem bez njega - otkrio je Del Potro.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:49