StoryEditor

Po Anu Karamarko došli su u 7 sati, sporan je bio softver...

Piše D  /  20.05.2020., 10:05h

Među osumnjičenima je i supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Ana Karamarko kojoj je u srijedu prijepodne pretražen ured na zagrebačkoj Novoj Vesi.

U policiji kažu da će tijekom dana 31 osumnjičenik biti predan pritvorskom nadzorniku. Jedan osumnjičenik se od ranije nalazi u zatvoru, dok je šest osumnjičenika trenutačno nedostupno redarstvenim vlastima, kažu u policiji.

Na čelu kriminalne skupine osumnjičene za zločinačko udruženje, utaju poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tim nedjelima, ali i pranje novca su dvojica muškaraca u dobi od 44 i 41 godinu.

Policija i USKOK sumnjaju da su od početka 2017. do kraja 2019. na području Zagreba, Velike Gorice i Splita, "kao stvarni voditelji poslovanja više trgovačkih društava" u zločinačko udruženje povezali "veći broj osoba koje su stvarno vodile poslovanje većeg broja trgovačkih društava te su uz novčanu naknadu obnašale funkciju odgovornih osoba u društvima".

Dala je iskaz da nije kriva

Kako doznaje Direktno, policija je po Anu Karamarko došla u 7 sati ujutro, nakon čega su se uputili u njezin ured. Neslužbeno, zanimala ih je faktura od 400 tisuća kuna za implementaciju kompjuterskog softvera.

Nakon toga uputili su se knjigovotkinji, a prema prvim neslužbenim informacijama, softver je pravilno implementiran, a papiri čisti, što tvrdi i njezin odvjetnik Ivo Farčić.

Ana Karamarko u Državnom odvjetništvu dala je iskaz da je nevina, nakon čega je prebačena na Oranice, gdje čeka završetak ispitivanja svih osumnjičenih.

23. travanj 2024 04:28