StoryEditor

PMP: Naš mandat je pripisan DF-u, SIP BiH namjerno ignorira dokaze

Piše D  /  09.01.2021., 02:01h

Iz ove stranke tvrde da su za jedan glas izgubili mandat u Starom Gradu od DF-a, a nakon što su uočili pogrešku u unosu glasova i uz priložene materijalne dokaze tražili od SIP-a ispravku jučer su dobili šokantan odgovor da je njihov zahtjeva za ponovno brojanje neutemeljen, dok pritužbu na pogrešan unos glasova, kako tvrde SIP nije ni razmotrio.

Lider PMP-a Semir Drljević Lovac za Klix.ba vidno izrevoltiran odgovorom koji je dobio kaže kako se ovdje radi o gluhim telefonima, jer je ova stranka uz priložene materijalne dokaze tražila ispravku rezultata, navodeći kako se brojevi glasova u vreći ne poklapaju s onima koji su uneseni u SIP-u.

"Prema rezultatima glasova s vreće gdje mi imamo 23 glasa u SIP-u su unesena 22 glasa, dok na istom mjestu Koaliciji za Mostar ima 266 upisanih glasova u SIP-u, a u vreći su bila 263 glasa. Dakle četiri glasa su pogrešno upisana, a nama je falio jedan gas za mandat", kazao je Drljević.

Tvrdi kako je PMP-u jučerašnjom Odlukom SIP BiH nanesena ogromna šteta i dodatno poljuljano povjerenje građana u funkcioniranje kompletnog sistema.

"Ovo je definitivno prevara u namjeri kriminalnog dijela SIP-a jer iz priloženog se jasno vidi da su pogrešno upisali rezultate na biračkom mjestu 155A019. Time je naš mandat pripisan DF-u, odnosno Koaliciji za Mostar", rezigniran je Drljević.

Podsjeća da je na njegov osobni zahtjev Prva mostarska partija dobila odobrenje od predsjedniku Gradske izborne komisije Hilme Đidelije da izvrši uvid u zbirni pregled podataka.

Razlika u službenim podacima SIP-a i zbirnog pregleda je četiri glasa u korist PMP-a. što znači da su izborili mandat u izbornoj jedinici Stari Grad, ali da je na nepravedan način, po njima, pripisani DF-u, što je SIP pored priloženih dokaznih materijala zanemario kao značajnu činjenicu.

"Šokiran sam ovim to se dogodilo, ali nećemo stati na ovome niti dozvoliti da se ovako manipulira s nama i našim glasačima. Cijeli slučaj ćemo predati na sud, ako treba ići ćemo i do Starzburg", poručio je lider PMP-a za Klix.ba.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:44