StoryEditor

Pljuštali glasovi poštom: Izborni inženjering u Orašju?

Piše D  /  06.12.2020., 03:12h

Uvidom u preliminarne rezultate Lokalnih izbora 2020. godine u Općini Orašje, koji su objavljeni na vašoj službenoj stranici: portal PUM.ba došao je do frapantnog podatka da je politički subjekt pod nazivom „PDA“ ostvario veći broj glasova putem pošte (116 glasova) nego putem redovnih glasačkih listića (105 glasova), a ista činjenica predstavlja, ako ne jedinstven slučaj, zasigurno izuzetno rijedak slučaj u Bosni i Hercegovini.

Naime, detaljnim uvidom u broj glasova po kandidatima navedenog političkog subjekta, nevjerojatnom smatraju činjenicu da je Nusret Saltović imao svega 67 redovnih glasova, a nakon uvrštavanja glasova pristiglih poštom isti ima 174 glasa.

Uzimajući u obzir da je politički subjekt „PDA“ imao najlošiji rezultat nakon prebrojavanja redovnih glasačkih listića te bio značajno ispod prelaska izbornog praga, a da je nakon glasova pristiglih poštom prešao izborni prag, smatraju kako je istome omogućeno sudjelovanje u Općinskom vijeću Orašja suprotno demokratskoj i stvarnoj volji birača Općine Orašje.

Moramo također napomenuti i sumnjivo veliki broj glasova putem pošte političkog subjekta „HDZ 1990“ koji iznosi 161.

Prema izvorima Tužiteljstvo je otvorilo predmet te je izvjesno da će pred lice pravde izvesti odgovorne za ovaj sramotni izborni inženjering.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:24