Article_Top_970x250

Pljačkao susjedu pa pobjegao nakon što ga je prepoznala

zenica

Pljačkao susjedu pa pobjegao nakon što ga je prepoznala

tra 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: N.N.

Županijski sud u Zenici osudio je na godinu i pol robije Nermina Šolbića jer je, sudeći po presudi, držeći nož u ruci pokušao opljačkati susjedu, ali ga je ona prepoznala, nakon čega je odustao od razbojničkog pohoda.

U prvostupanjskoj presudi navedeno je da je Šolbić kriv jer je 24. studenog prošle godine, između 18 i 18.30, znajući da kćerke H.Đ. rade u inozemstvu i da joj šalju novac te da prima mirovinu, kao i da je sama, prišao do njene kuće.

"Nakon što se prethodno maskirao i to tako što je preko glave navukao šal s prorezima za oči i nakon što je ugasio svjetlo koje je bilo upaljeno ispred kuće, držeći nož u ruci, pozvonio je", navodi se u presudi, pišu Nezavisne.

Kako se dodaje, kada je H.Đ., ne pitajući tko je, otključala i otvorila ulazna vrata kuće, naglo je i on otvorio vrata, tako maskiran i držeći nož u ruci s uperenom oštricom prema umirovljenici.

"Ona je, kada ga je vidjela, počela vrištati i zbog straha se povukla u dnevni boravak", ističe se u presudi.

Sudeći po presudi, razbojnika je tada uhvatio strah da netko ne čuje za dramu u kući u koju je uletio.

"Da ne bi netko primijetio ili čuo što se događa u kući, držeći oštricu noža usmjerenu prema njoj, prstom preko usta joj je naređivao da šuti, ne govoreći joj ništa", navodi se u ovoj presudi.

Sudeći po presudi, tada se događa nesvakidašnji preokret.

"Kada je H.Đ. sjela na trosjed i posumnjala na svog susjeda Nermina Šolbića, ona mu se obratila riječima: 'Dragi Nermine, bi l' ti to mene ubio'", naglašava se u presudi Županijskog suda u Zenici.

Tada je, kako se može zaključiti iz presude, razbojnik shvatio da je njegov plan propao.

"Shvativši da ga je H.Đ. prepoznala, skinuo je masku s glave, spustio nož na stol te joj odgovorio: 'Dobro je da si me poznala, moglo je biti svašta'", naglašava se u ovoj presudi.

Dodaje se da je umirovljenica potom otišla do sudopera da se napije vode kako bi se smirila.

"A on je uzeo nož i kapuljaču, a zatim otišao i nije izvršio razbojništvo", navodi se u presudi.

Dnevnik.ba