StoryEditor

Pljačkali i u Zagrebu?! Bježali su, policajac ih prskao sprejem

Piše D  /  13.11.2019., 04:11h

Splitska policija otkrila je u srijedu nove detalje vezano oko pljačke zlatarnice u središtu grada. Rekli su kako su uhitili dvojicu, obojica muškaraca imaju 42 godine. Riječ je o Rusima. Trećeg pljačkaša i dalje traže, ali iz policije nisu htjeli otkriti da li je riječ o Hrvatu ili stranom državljaninu, no potvrdili su da znaju o kome se radi. 

Iz policije su otkrili i detalje privođenja. Kako su istaknuli, pratili su svaki trag i provjeravali svaku informaciju te su sinoć u Strožancu i došli do razbojnika koje su potom priveli. Jedan pljačkaš prilikom uhićenja pokušao je bježati skokom kroz prozor, ali su ga uhvatil. Policajci su morali upotrijebiti sredstva prisile nad drugim koji je pružao otpor, odnosno policajac ga je morao poprskati sprejem, prenose 24sata.hr.

Iz policije su otkrili kako su razbojnici ukrali oko 7 kilograma zlata vrijednog 1,6 milijuna kuna. Na konferenciji su izložili samo dio plijena, ali iz policije kažu da su pronašli sav nakit.

Tijekom dana Rusi će biti privedeni pritvorskom nadzorniku. Policija je otkrila da su Rusi u Hrvatsku ušli prije dva mjeseca i bili su na području više županija. Sumnja se da su počinili još sličnih kaznenih djela, a jedno i na području Zagreba.

- Trenutno se u Strožancu obavlja pretraga apartmana u kojem smo pronašli počinitelje. Pitanje je hoćemo li još nešto pronaći tijekom te pretrage. S obzirom da smo ih jučer uhitili tek sada slijedi pravo kriminalističko istraživanje da utvrdimo stvarne okolnosti njihova dolaska. No, to je proces koji zahtjeva dugoročan rad policije - rekao je načelnik Hrvoje Boban.

Policija je rekla da im su im u pronalaženju pljačkaša pomogle i nadzorne kamere iz zlatarnice. Iz policije nisu mogli potvrditi, ali ni demantirati jesu li dobili dosjee o Rusima od ruskih policajaca.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 17:45