StoryEditor
hrvatski premijer

Plenkovića iziritirali pitanjem o Boysima: "Ako postavljamo pitanje je li moglo biti brže, ja mogu postaviti pitanje jesu li trebali ići u Ateni"

Piše desk  /  21.12.2023., 11:20h

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u posjeti Sisačko-moslavačke županije, a posjet je započeo dolaskom u Glinu.

U obnovu Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije uloženo je 2,2 milijarde eura, što je premijer okarakterizirao kao iskorak u zdravstvenoj medicini i zaštiti.

"Pripada mi čast da čestitam svima koji su pridonijeli procesu obnove. Danas je jedan važan dan za Glinu. Ovo je iskorak u zdravstvenoj skrbi i zaštiti. Nedavno je otvoren Dom za starije. Ovo čini najmoderniji Dom za starije u Hrvatskoj".

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u gradnji i istaknuo: "Mi ćemo nakon sjajnih projekata u Glini otići ćemo u Sisak gdje je dovršena obnova škole i suda.

Na sam dan potresa posjetit ćemo Petrinju gdje se proces obnove također ubrzano odvija. Investicije su ogromne", kazao je Plenković i dodao: "Na Banovini je angažirano tri milijarde eura, a dovršeno je 11 i pol tisuća zgrada u procesu obnove".

Pomoć umirovljenicima

Na novinarski upit komentirao je dodatke na mirovinu: "U proračunskim uštedama prikupili smo nešto više od 70 milijardi eura, dajemo još jedan paket pomoći umirovljenici, svima kojima smo podigli prag sa 700 na 840 eura i dobit će sukladno razredima kao što je bilo i prije. Ukupno će potporu primiti oko 830 tisuća hrvatskih umirovljenika".

Isplata kreće odmah čim Vlada donese odluku na sjednici koja je u planu kasnije u četvrtak, najavio je.

Povjerenstvo za sukob interesa u četvrtak odlučuje o ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji u imovinskoj kartici nije upisao dividende od obiteljske tvrtke Agroproteinke.

"On će poštovati odluku Povjerenstva i postupiti po nalogu", kazao je premijer i dodao da će Vlada brinuti o tome da to napravi.

O Boysima

"Kada sam osudio huliganstvo, oni su u nekoliko sati u medijima postali naši dečki", kazao je premijer i dodao da se Vlada angažirala prema grčkim vlastima da se naši građani vrate u Hrvatsku.

"Prema sinoćnjim informacijama njih je 96 od 102 pušteno. Razgovarat ću s hrvatskim veleposlanikom jesu li pušteni svi ili će biti. Radili smo ono što trebamo, oni su radili što trebaju, i oni su se svi vratili ili će se vratiti danas, sutra", rekao je premijer.

"Ako postavljamo pitanje je li moglo biti brže, ja mogu postaviti pitanje jesu li trebali ići u Ateni", bio je jasan premijer.

Uz predsjednika Vlade su potpredsjednici Vlade i ministri Tomo Medved i Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga te ministri Ivan Malenica i Šime Erlić.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 12:44