Article_Top_970x250

Plenković: "Želimo rješenje za pravednu zastupljenost Hrvata u BiH"

hrvatska

Plenković: "Želimo rješenje za pravednu zastupljenost Hrvata u BiH"

lis 11, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Premijer Andrej Plenković uvodnim je govorom otvorio sjednicu Vlade i između ostalog najavio da će s ministrom Horvatom razgovarati o brodogradnji

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave Dana neovisnosti.

Svidio mu se izravan kontakt s građanima tijekom Dana otvorenih vrata Sabora, prenosi 24.sata

Zahvalio je i svim ministrima na podršci prilikom jučerašnjeg izlaganja izvještaja o radu Vlade u posljednjih godinu dana,. Osvrnuo se i na izbore u BiH. 

- Rekao sam što mislim o izbornom inženjeringu i njegovim negativnim posljedicama. Izigravanje ciljeva i duha Daytona nije ni dobro ni korisno. Nadamo se da će se naći legitimno rješenje koje će osigurati pravednu zastupljenost hrvatskog naroda - poručio je. 

Premijer je najavio i kako će s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom poslijepodne razgovarati o brodogradnji.  

Eksplozija rafinerije

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prije sjednice Vlade poručio je kako nema razloga da do kraja sljedeće godine ne dođe do plinifikacije rafinerije Brod. 

- Građani u Slavonskom Brodu u posljednje vrijeme pogođeni su nizom ekscesa, od onog ekološkog incidenta preko ove situacije. Učinit ćemo sve da dođe do plinifikacije kako bi se barem jedan problem građana riješio. Riječ je o zagađenju zraka - kazao je.  

Dnevnik.ba