StoryEditor

Plenković zahvalio Krstičeviću na jačanju Hrvatske vojske

Piše D  /  27.05.2020., 03:05h

Uvodno je zahvalio svima koji su radili na ovom projektu.

"Čestitam svim koji su radili na ovom sjajnom objektu. Zahvaljujem bivšem ministru Damiru Krstičeviću koji je puno uložio smjeru jačanja Hrvatske vojske, ali i za ovaj objekt. Razmatramo i izgradnju sportskog centra, bit će izgrađen i novi kongresni centar kao i niz drugih aktivnosti. Sve je to u sklopu jačanja standard hrvatskog vojnika, za razliku od ranije Vlade koja je smanjivala proračun ministarstva obrane", rekao je premijer te nastavio oštro prema SDP-ovom šefu:

"Bernardić nije sposoban ni biti lider oporbe, a kamoli voditi hrvatsku vladu. Veselim se izravnom sučeljavanju. No mi smo fokusirani na pokretanje gospodarstva, pomoć našim radnicima i sve ono što je nužno našim građanima. Također, slijede napori za aktiviranje hrvatskog turizma. Izborna kampanja će vrlo brzo. Siguran sam da građani znaju tko je taj kome trebaju dati povjerenje i kome treba dati šansu da vodi Hrvatsku u novi oporavak", prenosi Direktno.

Kratko je i komentirao memorandum između INA-e i JANAF-a.

"Memorandum je između INA-e i JANAF-a, Ćorić je sve objasnio i ja tu nemam što nadodati", izjavio je.

Komentirao je i postignuto rješenje sindikata javnih službi i Vlade.

"Hrvatski zavod za Zapošljavanje (HZZ) i ministar Josip Aladrović  poslali su jako dobre poruke. I tu smo postigli rješenje gdje su obje strane, dakle i sindikati javnih službi i Vlada, vrlo zadovoljni. Očekujemo dogovor i sa sindikatima državnih službi", komentirao je.

Na kraju, osvrnuo se i na mogućnost da se ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević nađe na HDZ-ovoj listi.

"Mi smo u fazi da smo zaprimili prijedloge koje ćemo tek analizirati. Grba-Bujević je članica HDZ-a i osobno je poznajem i nije čudno da se na prijedlogu karlovačke liste", komentirao je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:53