StoryEditor

Plenković: Za dva tjedna ćemo spojiti Hrvatsku, bit će gotovi svi elementi Pelješkog mosta

Piše D  /  12.07.2021., 11:07h

Hrvatski sabor je na poticaj Karoline Vidović Krišto (NZ), minutom šutnje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici, piše Večernji.hr.

Neka im je vječna slava i neka se takav zločin nikada više ne ponovi, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, prihvativši prijedlog nezavisne zastupnice.

"Želimo da naša granica postane vanjska granica EU. Želimo bolje upravljanje migracijama. Ispunili smo 281 preporuku. Ono što je važni u komunikaciju s našim partnerima imamo podršku Slovenije, i odnosi su na puno većem stupnju", kazao je. 

"Važno je da shvatimo širi kontekst danas na europskom kontinentu, prvo zbog činjenice da će održati izbori u Njemačkoj. Dolazi do ogromne promjene. Ta činjenica će utjecati i na zbivanja u EU. Bira se francuski predsjednik. Izbori su i u Mađarskoj iduće proljeće", kazao je. 

"Za dva tjedna fizički ćemo spojiti Hrvatsku. Bit će spojeni svi elementi Pelješkog mosta. Vjerujem da će od jeseni, da ćemo ući u schengenski prostor 2022. godine i da ćemo 2023. godine ući u europodručju i da ćemo imati višenamjenske borbene avione", kazao je premijer RH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:57