Article_Top_970x250

Plenković: Vjerujemo u pobjedu HDZ-a BiH na izborima u Mostaru

potpora kandidatu sestrinske stranke

Plenković: Vjerujemo u pobjedu HDZ-a BiH na izborima u Mostaru

pro 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je u petak punu potporu HDZ-u BiH i nositelju liste te stranke za Gradsku izbornu jedinicu Mostar Mariju Kordiću.

"Uoči izbora u nedjelju, 20. prosinca, kada Mostarci nakon 12 godina biraju novo Gradsko vijeće, želim kazati kako je to dobro za demokratski legitimitet novih vijećnika, dobro za budućnost Mostara - multikulturnog grada, važnoga grada u Bosni i Hercegovini, političkog, gospodarskog, znanstvenog, kulturnog i sportskog sjedišta", istaknuo je hrvatski premijer Andrej Plenković u poruci koju je uputio za mostarske izbore.

Izrazio je želju da ovi izbori proteknu u najboljem redu i zaokruže lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, prenosi Fena.

"Kao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice ovim putem želim uputiti potporu našoj sestrinskoj stranci - HDZ-u Bosne i Hercegovine, koja na ovim izborima ide s kandidatom za gradonačelnika dr. Marijom Kordićem. Njemu i njegovim kolegama kandidatkinjama i kandidatima želim dati punu potporu. Vjerujem da će nakon kampanje dobiti snažnu podršku od Mostaraca i da će zajedno s drugima voditi Grad u putu gospodarskoga razvoja, socijalne uključenosti i boljeg života svih ljudi u Mostaru", poručio je Plenković.

On je na kraju izrazio želju da izbori prođu dobro i da nakon nedjelje, kako je kazao, Grad dobije novo Vijeće i, naravno, novoga gradonačelnika.

Dnevnik.ba