StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković traži od Milanovićevih suradnika da se odmaknu od njegove "štetočinske politike": "Izdajnik je onaj tko je išao Željku Komšiću u kampanju u Sarajevu. To nisam bio ja"

Piše hina  /  24.06.2022., 18:04h

“Ja mislim da je veleizdajnik onaj tko je išao Željku Komšiću u kampanju u Sarajevu i poticao nekoga za koga Hrvati nisu glasali ni tada, a neće ni sada, da postane član predsjedništva. To nisam bio ja, nego on”, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je u petak najbliže suradnike predsjednika Republike Zorana Milanovića da se distanciraju od njega i ograde od njegove “štetočinske politike”.

 “Ovaj put pozivam ljude koje ja dobro znam, koji su njegovi suradnici, dosta ozbiljni ljudi - Orsata Miljenića (šef ureda), Nevena Pelicarića (savjetnik za vanjsku politiku), Dragana Lozančića (savjetnik za nacionalnu sigurnost)  da se maknu od njega", nabrojao je Plenković. 

Upozorio ih je na gubitak vjerodostojnosti. 

"Ako ostanu s njim, onda je poruka koju šalju da se slažu s njim, onda je njihov kredibilitet ravan nuli. Neka se ograde od njega neka se odmaknu od njega i njegove štetočinske politike za reputaciju zemlje”, rekao je Plenković u Bruxellesu reagirajući na Milanovićevu izjavu u kojoj ga je nazvao izdajnikom.

Premijer i predsjednik Republike mjesecima se spore i obračunavaju u javnom prostoru u nizu pitanja oštrim riječima i optužbama.

 “Ja mislim da je veleizdajnik onaj tko je išao Željku Komšiću u kampanju u Sarajevu i poticao nekoga za koga Hrvati nisu glasali ni tada, a neće ni sada, da postane član predsjedništva. To nisam bio ja, nego on”, rekao je Plenković.

Dodao je da Milanović minira sve što vlada radi dobro, da podmeće klipove, na ružan i vulgaran način i da radi izravno na štetu Hrvata u BiH.

“Floskule koje on nastoji baciti u eter imaju samo jedan cilj, a to je našteti interesima Hrvatske, hrvatskog naroda i što je najvažnije interesima Hrvata u BiH”, rekao je.

Premijer je istaknuo da je Milanović ponovno izvrijeđao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, koji bi mogao pomoći oko izbornog zakona, zatim je vrijeđao Sjedinjene Države, predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen te Bošnjake koji zbog toga mogu biti manje motivirani za dogovor s Hrvatima.

 “To je toliko štetočinska politika da nam treba ogromna metla, ako ne i bager da sve to smeće koje on baca protiv Hrvatske, odnesemo, zakopamo i zabetoniramo", rekao je premijer.

"Razmjeri štete su nevjerojatni”, zaključio je Plenković.

Dnevnik.ba

08. kolovoz 2022 21:01