StoryEditor

Plenković smjenjuje HDZ-ovca koji je napao Pamelu Anderson?

Piše D  /  30.05.2019., 03:05h

Istina, odavno su se mogla čuti i čitati nagađanja kako Plenković kani raspustiti splitski HDZ, no ona sada imaju čvršću osnovu. S jedne strane, očito je nezadovoljstvo stranačkog vrha rezultatima, iz čega proizlazi grozničava potraga za krivcima, jer po logici samoodržanja, čelnici stranke neće optužiti sami sebe. S druge su, pak, vidljiva previranja unutar lokalnog HDZ-a o kojima sada izvještavaju čak i HDZ-ovski mediji, prenosi Index.hr.

Konačno, i sam se Škorić požrtvovno ponudio kao kandidat za smjenu kada je u kratkom statusu na Facebooku prozvao Pamelu Anderson, starletu koja je podržala lijevu listu Možemo, za sudjelovanje u specijalnom ratu protiv Hrvatske.

"Plenković misli da mu Škorić namjerno nije odradio izbore u Splitu, a još od ranije sumnja da je Škorić sudjelovao u organizaciji prosvjeda na rivi protiv Istanbulske konvencije. Još od tada to traje. U vrhu stranke spominje se i da je prikupio funkcije, vodi Županijsku upravu za ceste, potpredsjednik je Gradskog vijeća, saborski zastupnik, predsjednik splitskog HDZ-a, žena mu je zaposlena u Županiji, brat u Plovputu, bratov kum je postavljen u nadzorni odbor Veletržnice što izaziva nezadovoljstvo u stranci, jer je taj u svome kvartu na kotarskim izborima bio na nekoj neovisnoj listi. S druge strane, ovdje postoji struja bliža Plenkoviću, a tu su ponajprije Vice Mihanović i Domagoj Maroević. Mihanovića se spominje i kao mogućeg povjerenika u slučaju raspuštanja ogranka", govori splitski HDZ-ovac koji je razgovor za Index.hr uvjetovao anonimnošću.

"Zaista mislim da ni raspuštanje Gradskog odbora sada nije nemoguće, ali pretpostavljam da će barem desetak dana trajati analize. Dogodi li se to, povjerenik će pripremati unutarstranačke izbore koji nas očekuju sljedeće godine. U svakom slučaju, ni Škorić u Splitu, ni Mikulić u Zagrebu u ovom trenutku nemaju Plenkovićevo povjerenje", ističe sugovornik.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:15