StoryEditor
sastanak u zagrebu

Plenković se sastao s Đukanovićem: "Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore"

Piše hina  /  16.09.2021., 19:23h
Hrvatska podupire suverenost i neovisnost Crne Gore i njen europski put, priopćio je ured predsjednika vlade Hrvatske nakon sastanka Andreja Plenkovića s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

"U kontekstu recentnih događanja u Crnoj Gori, razmijenjena su mišljenja o tamošnjoj političkoj situaciji. Hrvatska kao i dosad podupire suverenost i neovisnost Crne Gore, kao i njezin put prema članstvu u Europskoj uniji, koji nema alternativu", navodi se u priopćenju ureda predsjednika vlade.

"Naglašeno je i kako članstvo u NATO-u ima strateško značenje za Crnu Goru, ali i za stabilnost cijelog jadranskog bazena te jugoistočne Europe", dodaje se.

"Hrvatsko-crnogorski odnosi su dobri i prijateljski"

Plenković i Đukanović također su razgovarali o bilateralnim odnosima, rješavanju otvorenih pitanja i položaju hrvatske manjine u Crnoj Gori.

"Predsjednik Vlade Plenković poručio je kako očekuje nastavak aktivnosti koje će omogućiti institucionalnu, financijsku i projektnu potporu te očuvanje prava i identiteta hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori", navodi se u priopćenju.

Sugovornici su ocijenili da su hrvatsko-crnogorski odnosi dobri i prijateljski.

Đukanović se ranije sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, na čiji je poziv došao u službeni posjet Hrvatskoj, i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:57