15.03.2022., Zagreb - Nakon koalicijskog sastanka, predsjednik vlade Andrej Plenkovic dao je izjavu za novinare. Photo: Slavko Midzor/PIXSELLSLAVKO MIDZOR/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković sazvao sastanak s oporbom, razgovarat će o padu drona u Zagrebu

Piše desk  /  18.03.2022., 09:08h
Premijer Andrej Plenković sazvao je za danas u 9 sati u Banskim dvorima sastanak sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka. Tema sastanka je pad sovjetskog drona u Zagrebu.

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković odmah je poslala priopćenje u kojem je ocijenila kako je loša praksa da se takvi sastanci održavaju u vladi, a ne u saboru.

"Hrvatski sabor je najviše kolektivno političko tijelo u Hrvatskoj, a ne vlada. Premijer s izvješćima o stanju u državi, kao i s traženjima šire potpore od strane oporbe, treba dolaziti u sabor. Osim plenarne sjednice, sabor ima svoje Predsjedništvo koje nije jednostranačko, nego odražava i većinu i opoziciju", rekla je Orešković.

"Unaprijed tražimo da se ubuduće takvi sastanci na molbu premijera održavaju u saboru, uz supoziv predsjednika sabora. To je jedino mjesto gdje nitko nikome ne dolazi 'na poklonstvo' nego u njemu svi ravnopravno služimo građanima. I nije stvar u cjepidlačenju i detalju, nego u ispravnom pogledu na demokraciju.

Posebno u pogledu na demokraciju izloženoj velikim iskušenjima i krizama. Sljedeći i svaki sljedeći sastanak premijera s parlamentarnim opcijama treba se održavati u Hrvatskom saboru", dodala je Orešković.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 21:43