Zagreb, 8.5.2022.- Predsjednik Vlade Andrej Plenković u nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje će održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, priopćeno je iz Vlade. Na slici Andrej Plenković i Volodimir Zelenski.HINA - Vlada Rh
StoryEditor
Kijev

Plenković sa Zelenskim u Ukrajini

Piše hina  /  08.05.2022., 11:10h
Predsjednik vlade Andrej Plenković u nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje će se sastati s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmihalom i predsjednikom parlamenta Ruslanom Stefančukom, priopćeno je iz Banskih dvora.

U Kijevu je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

"Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica", navodi vlada u priopćenju. 

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati Plenkovića s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine.

Veleposlanica se vratila u Kijev

Plenkovićev posjet Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije.

Premijer je prije invazije boravio u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021.

Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 18:32