Article_Top_970x250

Plenković prozvao Milanovića: Govorio je da odmah napustimo Afganistan, a sad...

tko je popustio?

Plenković prozvao Milanovića: Govorio je da odmah napustimo Afganistan, a sad...

ožu 07, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je  primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan, rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz  Afganistana, a sad je  potpisao odluku o slanju novog kontingenta.

"Gospodin Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad potpiše odluku o slanju kontingenta na šest  mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate, onda ćemo dalje", izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ-u.

Podsjetio je još jednom kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta  Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Mediji navode kako bi prva pukotina između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska Hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.

Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: "Kako ste vi to zaključili i tko?"

"Vaši urednici jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da  će odmah Hrvatska vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to ili ne znaju", pitao je Plenković.

Dnevnik.ba