StoryEditor

Plenković prihvatio Krstičevićevu ostavku

Piše D  /  08.05.2020., 01:05h

Jutros sam održao sastanak s Krstičevićem koji me izvijestio o padu aviona HRZ-a. Zajednički smo izrazili žaljenje obiteljima dvojice hrvatskih vojnika. Ja osobno ne vidim niti jedan razlog na koju bih mogao povezati njegovu političku odgovornost. No, razumio sam da ga ova situacija izrazito pogađa. On je bio vojnik i general. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku. Ali mislim da nije odgovoran kao ministar - rekao je Andrej Plenković ispred Banskih dvora nakon održanog sastanka s Damirom Krstičevićem.

- Neću predlagati novog ministra obrane, netko od državnih tajnika nastavit će obavljati tu dužnost - rekao je Plenković i istaknuo kako računa na Krstičevića u HDZ-u. - Apslutno računam, on će samo uzeti jednu pauzu...

- Sve skupa Krstičević je primio jako teško, jučer je bio na mjestu nesreće u Biljanima Donjim...

Plenković je komentirao i današnju Milanovićevu izjavu o njemu.

- Moj je dojam, identičan kao i zadnjih 5-6 godina. Predsjednik Republike nastavlja iznositi laži i neistine. Njegovog sam oca slučajno sreo u centru grada, on se meni odlučio javiti. Nikada nisam spominjao njegovog oca. A on je imao potrebu spominjati moju majku. Usred kampanje u kojoj je poražen. Toliko je laži iznio proteklih godina da to postaje njegova konstanta, njegova politika. Kada sam govorio o tvrdoj kohabitaciji, mislio sam upravo na to - rekao je Plenković.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:14