StoryEditor

Plenković: Postrožit ćemo borbu protiv raspačivača droge

Piše D  /  18.01.2020., 06:01h

- Ojačat ćemo aktivnosti iz područja pravne sigurnosti. Mijenjat ćemo zakone ako treba, postrožiti borbu protiv onih koji raspačavaju drogu, koji se bave organiziranim kriminalom, koji mlade navode sa zdravog puta na delinkventna i devijantna ponašanja, rekao je Plenković na svečanosti obilježavanju 30. obljetnice osnutka  HDZ-a u Splitu.

Plenković je to rekao u kontekstu prošlotjednog trostrukog ubojstva pripadnika narkomiljea u Splitu, koje je u središtu grada počinio 25-godišnji Filip Zavadlav, prenosi HRT.

I ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović je u Splitu komentirao stanje sigurnosti u gradu nakon trostrukog ubojstva koje se dogodilo prošle subote. Policija je pokazala brzinu, profesionalnost i djelotvornost u rješavanju ovoga slučaja, smatra Božinović. Ističe da se nastavlja istraga o okolnostima nabave i uporabe automatskog oružja, ali i borba protiv zlouporabe droga.

Osvrćući se na predstojeće unutarstranačke izbore u HDZ-u Plenković je istaknuo kako želi da iz tog demokratskog procesa HDZ izađe snažniji, i da svi članovi stranke trebaju dati svoj doprinos.

- Ova godina je izborna godina  - unutarstranačkih i parlamentarnih izbora. Ono što želim za Hrvatsku demokratsku zajednicu, da iz demokratskog unutarstranačkog procesa izađemo snažniji, rekao je, dodavši da svaki član stranke koji ima ambicije, treba ih artikulirati.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:14