StoryEditor

Plenković: Poštivanjem presuda Ustavnoga suda BiH može se doći do pravednog Izbornoga zakona

Piše D  /  14.03.2019., 01:03h

Nakon otvaranja znanstveno stručnog skupa Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu, upriličena je kratka press konferencija na kojoj su sudjelovali premijer Andrej Plenković, predsjednik organizacijskog odbora Konferencije te predsjednik HNS-a Dragan Čović, te rektori mostarskog i zagrebačkog Sveučilišta, prof Zoran Tomić te prof Damir Boras.

Predsjednik Čović zahvalio je svima na interesu za treći znanstveno stručni skup u Neum te izrazio zadovoljstvo organizacijom. Ponovio je kako je cilj održavanja ove Konferencije dati doprinos osiguravanju što kvalitetnijih rješenja za Bosnu i Hercegovinu, te pomoći stvaranju ambijenta za izmjenu Ustava BiH kako bi se ubrzao euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Na tom putu, istaknuo je Čović, Hrvati će kao nositelji europskih vrijednosti nastojati ostvariti suradnju sa druga dva prijateljska naroda BiH.

Hrvatski premijer Andrej Plenković zahvalio se na pozivu za sudjelovanje na Konferenciji koja za glavni cilj ima kroz akademske, znanstvene i stručne priloge pridonijeti iznalaženju rješenja za ustrojstvo BiH.

Tom je prilikom, hrvatski premijer ponovio kako u Neum dolazi kao predsjednik Vlade Bosni i Hercegovini prijateljske zemlje, zemlje koja respektira i Bošnjake i Srbe te sve stanovnike BiH.

„Slijedeći razmišljanja gospodina Čovića, smatram kako bi se jedino provedbom odluka Ustavnog suda i političkim dogovorom triju naroda mogla iznaći rješenja za pravičan Izborni zakon koji će omogućiti da se sva tri naroda Bosne i Hercegovine osjećaju dobro i sigurno u svojoj zemlji.“

N. Lovrić / Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:36