StoryEditor

Plenković postaje počasni građanin Kosova?

Piše D  /  28.07.2021., 06:07h

Lulzim Peci na Facebook profilu predložio je da se Andreja Plenkovića proglasi počasnim građaninom zbog pomoći koju je pružio kosovskim državljanima koji su doživjeli nesreću na autocesti pored Slavonskog Broda.

"Premijer Hrvatske, gospodin Andrej Plenković trebao bi biti proglašen počasnim građaninom Kosova. Briga i pomoć Vlade Republike Hrvatske upućena žrtvama, ozlijeđenima i onima koji su doživjeli tragičnu nesreću prošle nedjelje zaslužuju najveće poštovanje naše zemlje. Plenković i hrvatska vlada prema našim su se građanima koji su stradali u ovoj nesreći odnosili kao da su njihovi", napisao je Peci na Facebooku.

Tom prijedlogu se pridružila i Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica u Saboru dodajući da se Plenković ponašao kao da su stradali građani njegove zemlje, osobito osobno ih posjetivši u bolnici.

"Reakcije svih institucija i premijera bile su više od očekivanih", rekla je Lekaj Prljaskaj za Jutarnji list. Prijedlog je u ovom trenutku neslužben, no treba očekivati da će biti sročen i službeno te upućen Vladi Kosova.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:11