StoryEditor
pad letjelice

Plenković poslao fotografije srušene letjelice svim čelnicima EU, austrijski kancelar šokiran: "Sada važnije nego ikada da se Europska unija snažno drži zajedno"

Piše desk  /  13.03.2022., 13:13h
U nedjelju ujutro nastavljeno je iskopavanje i izvlačenje olupine ruske vojne bespilotne letjelice koja se srušila u četvrtak oko 23 sata u Zagrebu, kod Studentskog doma Stjepan Radić na Savi. Na terenu su vojska i policija.

Hrvatski premijer Andrej Plenković od glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga zatražio je u subotu da ta organizacija provede istragu ulaska i pada drona na teritoriju Hrvatske, a u  u srijedu će u Madridu obići vojnu bazu NATO-a gdje će se sastati tamošnjim zapovjednikom vezano uz nadzor zračnog prometa.

Premijer Plenković poslao je u subotu video i fotografije s mjesta incidenta svim čelnicima država članica i EU institucija, s ciljem da neposredno vide i shvate kakva se tragedija mogla dogoditi te da postoji potreba pojačane suradnje i razmjene informacija kako bi se ovakvi incidenti ubuduće spriječili.

Pritom im je pojasnio blizinu studentskog doma u kojem boravi velik broj studenata, noćnog kluba, parkirališta s autima, mosta i okolnih stambenih zgrada.

Austrijski kancelar Karl Nehammer šokiran je događajem te je za tamošnje medije izjavio kako je "sada važnije nego ikada da se Europska unija ujedinjeno i snažno drži zajedno te mirovnim sredstvima kao i oštrim sankcijama nastupa protiv ruskog agresora".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 01:55