StoryEditor
sarajevo

Plenković posjetio Središnjicu HKD Napredak i obećao osobnu i potporu Vlade

Piše fena  /  13.12.2021., 16:54h
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je u okviru službene posjete Bosni i Hercegovini posjetio Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državna tajnica za europska pitanja Andreja Metelko-Zgombić, te zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zdravka Bušić, priopćeno je iz HKD Napredak.

Drodošlicu u Središnjici Napretka cijenjenim visokom izaslanstvu hrvatske Vlade, predvođeno premijerom zaželili su predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici Josip Križanović i Miroslav Landeka te član Središnje uprave Josip Nikolić, kao i djelatnici Stručne službe.

Predsjednik HKD Napredak Nikola Čiča zahvalio je predsjedniku Vlade Plenkoviću za svu pomoć i podršku koju je Republika Hrvatska svih godina pružala i nastavlja pružati Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Napretku, kao i onu od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Čiča je informirao je predsjednika Vlade Plenkovića i izaslanstvo o radu i aktualnim projektima Središnjice i podružnica s posebnim naglaskom na značajan jubilej koji HKD Napredak obilježava iduće godine i to 120 godina od utemeljenja Društva.

Plenković je rekao kako će rad Hrvatskog kulturnog društva Napredak biti i dalje podržan od strane Vlade Republike Hrvatske, te kako će Vlada Republike Hrvatske biti i pokrovitelj Međunarodnog simpozija koji će se održati u Sarajevu u septembru naredne godine, a na koji je pozvan i osobno predsjednik Vlade.

Andrej Plenković je naglasio važnost vidljivosti, djelovanja i zastupljenosti HKD Napredak, priopćeno je.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:37