Article_Top_970x250

Plenković poručio Milanoviću: "Bjesnoća je zarazna bolest, dosta nam je Covida, nadam se da je dobro"

premijer vs predsjednik

Plenković poručio Milanoviću: "Bjesnoća je zarazna bolest, dosta nam je Covida, nadam se da je dobro"

ruj 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću nakon posljednjih izjava oko afere JANAF.

Podsjetimo, Milanović je rekao da nije nervozan, kako je to ranije rekao Plenković, već bijesan. 

Plenković mu nije ostao dužan.

"Što se tiče bjesnoće, ne daj Bože, to je još jedna zarazna bolest, dosta nam je Covida, ja se nadam da je on dobro. Kad netko dobije bjesnoću, to su vrlo neugodni simptomi", rekao je Plenković i sarkastično dodao da se nada da je to figurativno rekao.

Tu nije stao.

"Neobično, ja iskreno ne znam koji je to kamenčić u cipeli koji ga muči, nešto ga očito muči, ne znam točno što je. Danas je veliki broj pravnih stručnjaka, od samog DORH-a koji je dao vrlo jasno priopćenje, ustavnih stručnjaka, stručnjaka kaznenog prava, ljudi su još jednom objasnili, ako traju neki izvidi, temeljem naših zakona o tome znaju samo DORH, dakle USKOK, i policija. O tome nema što znati u fazi izvida izvršna vlast pa ni ministar ni premijer", odgovorio je Plenković, prenosi Direktno.

Dodao je da svađe s predsjednikom Milanovićem nema.

"Nema naše svađe. Ja govorim ono što mislim, vodi jednaku politiku. To je različito poimanje trodiobe vlasti i velika razlika u poimanju toga kako ja radim posao predsjednika Vlade, a kako je to on radio", dodao je premijer.

Poručio je da predsjednik griješi podsjetivši ga na njegovog ministra unutarnjih poslova.

"Ranko Ostojić jučer je rekao isto što i ja - nema nedodirljivih, zaštićenih, nema onih koji su u nekoj stranci... Radi se posao".

Dnevnik.ba