StoryEditor

Plenković: Ovakva pobjeda je obveza za nas

Piše D  /  06.07.2020., 06:07h

- Hvala svima koji su danas izašli na birališta i dali svoj glas. To je demokracija i iskaz naroda kojim putem treba ići. Naša pobjeda ne samo da je velik korak nego i obvezuje. Izazovi pred nama su, uz dosadašnji težak put - još zahtjevniji, poručio je Andrej Plenković u obraćanju okupljenima u stožeru HDZ-a. 

- Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, elan i požrtvovnost te odgovornost, znanje i iskustvo. Svakoga dana u iduće četiri godine vodit ćemo računa o velikoj potpori koju smo dobili. Hrvatska treba rješenja za jačanje gospodarstva, jačanje institucija, javno zdravstvo i jačanje manjinskih prava. Hrvatska treba Vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma koji baštini vrijednosti HDZ-a i našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. HDZ smo postavili na vrijednostima koje je upravo on postavio. Znamo da smo na dobrom putu, poručio je Plenković. 

- Ova naša pobjeda dopušta nam da se večeras malo opustimo a sutra u 9 sati krećemo svi zajedno, kao i dosad - raditi za Hrvatsku, zaključio je svoj govor Plenković uz ovacije okupljenih.

Jandroković: HDZ ima vjerno članstvo i odličnu organizaciju

- HDZ je jako žilav i ima vjerno članstvo, odličnu organizaciju i prepoznatljive ljude. Ovog smo puta našli sjajan balans vezano za liste, teme i programe. Građani su nas prepoznali kao ozbiljnu opciju koja se može nositi s izazovima koji su pred nama, izjavio je Gordan Jandroković. Kazao je kako ga uspjeh nije iznenadio.

Bačić: Pričekat ćemo da se u Domovinskom pokretu priberu

Branko Bačić potvrdio je kako su iznenađeni ovako dobrim rezultatom, ali i naglasio kako je on posljedica sjajnog rada Vlade Andreja Plenkovića. Komentirajući izjavu Miroslava Škore da je Domovinski pokret treća snaga u državi i da će u eventualnim pregovorima postojati određeni zahtjevi Bačić je kazao:

- Ovo večeras što čujem, očito je posljedica šoka rezultatima koji Plenkoviću daju legitimitet za formiranje nove vlade. Pričekat ćemo da se u Domovinskom pokretu priberu i to shvate. Pričekat ćemo sutra. Naši su kriteriji jasni - da HDZ kao najjača stranka ima legitimitet za prijedlog mandatara i vlade. Prema ovom rezultatu to će biti ugodna zadaća, poručio je.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:10