StoryEditor

Plenković okupio buduću većinu na ručku u jednom zagrebačkom restoranu

Piše D  /  15.07.2020., 04:07h

"Očekuje nas burna jesen, određeni izazovi i stvari s kojima ćemo se morati suočiti. Mislim da je dobro da se nalazimo uoči konstituiranja sjednice Sabora i da doista razgovaramo o svim onim problemima s kojima ćemo se suočiti, ali isto tako i o nekim tehničkim detaljima vezanih za samo konstituiranje", izjavio je predsjednik Dario Hrebak novinarima uoči ručka.

Dodao je da će 76 ruku u Saboru biti čvrsta većina te da bi takva i ostala moraju napraviti određene preduvjete - upoznati se i početi komunicirati.

"Mislim da je ovo pravi način da se počnemo dogovarati oko nekih stvari jer će biti izazov održavati većinu, ali uvjeren sam i optimističan da će to biti puno lakše, nego da imamo primjerice 86 ruku", ocijenio je Hrebak.

Od  sastanka očekuje da će ih premijer Andrej Plenković upoznati s određenim detaljima vezanim za sastavljanje Vlade, ali ne zna hoće li to biti i imena potencijalnih ministara.

Upitan hoće li pitati tko će platiti račun ručka u restoranu gdje se održava sastanak, s obzirom na to da se on zalaže da transparentnost, odgovorio je da je sve što se tiče transparentnosti dogovorio s Plenkovićem i da ide izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi. 

"Do lokalnih izbora transparentnost će zaživjeti i moći ćemo vidjeti kako gradonačelnici, načelnici i župani troše novac, a sigurno ćemo vidjeti i koliko je koštao ovaj ručak danas. Neće biti nikakav problem", poručio je Hrebak. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:55