StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković: "Ohrabrujemo izbornika Dalića i Vatrene kako bi ostvarili rezultate koji će razveseliti narod"

Piše desk  /  13.06.2024., 13:38h

Nakon parlamentarnih izbora, u Hrvatskoj sve po starom rasporedu. Vlada je u zgradi NSK u Zagrebu održala šestu sjednicu, a uvodni govor imao je premijer Andrej Plenković.

On se osvrnuo na ključne događaje prošlog tjedna. Zadovoljan je rezultatima izbora ali to je i za očekivati, pogotovo ako znamo da je njegova stranka osvojila šest od ukupno 12 zastupničkih mjesta koja nam pripadaju u EU parlamentu. 

Ipak, bez obzira na uspjeh, ne nije moguće zanemariti da je izlaznost bila sramotno niska, svega 21 posto. "Vjerojatno je to bila zasićenost zbog toksične atmosfere zbog parlamentarnih izbora, kao što je slabijoj izlaznosti doprinijela priča o primanjima eurozastupnika, ali i lijepo vrijeme. Ipak, rezultati su pokazatelj snage pojedinih političkih snaga", izjavio je Plenković.

Kad već ne ide izlaznost ide iskorištenost EU fondova. Kaže Plenković, stopostotna je iskorištenost europskih sredstava: "Mehanizmi su se dobro organizirali i izviještili. Naš plus u smislu sredstava koja smo povukli iz europskog proračuna i uplatili su takva da smo 15 milijardi eura u plusu."

Pri kraju uvodnog obraćanja, gdje nije spominjao samozapaljenje muškarca na Markovom Trgu, osvrnuo se na ono što svi iščekuju. Vatreni su u Njemačkoj, prvenstvo samo što nije krenulo a tu su i Vatreni koji će zaigrati sa Španjolskom već u subotu.

"Ohrabrujemo izbornika Zlatka Dalića i njegove izabranike kako bi ostvarili rezultate koji će razveseliti narod", zaključio je Andrej Plenković. Podsjetimo, premijer je posjetio izbornika Dalića i igrače u Rijeci prošlog tjedna za vrijeme priprema za veliku smotru najboljih europskih reprezentacija. 

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 22:39