StoryEditor

Plenković odgovorio: Netko od sugovornika ga je dezinformirao i doveo u zabludu

Piše D  /  31.07.2020., 07:07h

Za verbalne prijepore s predsjednikom Milanovićem je rekao da mu se čini kako je predsjednika netko od njegovih suradnika dezinformirao i doveo u zabludu.

"Moramo pogledati činjenice, jučer je govorio o tvitu koji je usmjeren njemu, ali nismo ga našli. Onda je rekao da postoje jazavci u vladi, nismo našli ni jazavce. Onda smo provjeravali je li netko završio Yutelovu školu, nema nikoga, a izgleda da takve škole nije ni bilo", rekao je premijer u intervjuu za RTL.

"Ja poštujem predsjednika i instituciju predsjednika. Kao odgovoran predsjednik vlade išao sam provjeravati njegove navode, na kraju mi se čini da ga je možda netko od njegovih sugovornika dezinformirao, doveo ga u zabludu. Koji su razlozi da ga netko od njegovih sugovornika tako dezinformira i toliko dovede u zabludu, to bi on morao vidjeti. Jesu li oni bili pod utjecajem nečega, ja to ne znam", rekao je.

Na komentar da su Milanovićeve kritike uglavnom usmjerene prema Stožeru, premijer je rekao:

"Ne bih rekao da je to jedini element. On često, ničim izazvan, spominje članove obitelji drugih političara iz sasvim nevezanog konteksta. I moram priznati da to učestalo spominjanje članova obitelji nikako ne mogu povezati s realnošću niti s nekakvim normalnim komunikacijama između političara niti njega kao jedne od institucija. To je jako važno.

Nema ničeg osobnog, mi smo tu kao predsjednik vlade i predsjednik republike. Osobnog nema baš ničega. I baš zbog toga što moramo raditi ključnu distinkciju argumentima, pa i u izričaju svakoga od nas, nećemo prihvatiti da je to nekakva ‘igra u pješčaniku zaigranih političara u dječačkoj fazi‘. To nije tako. Nema izjednačavanja, to mi je bitno. Vrlo važan detalj. Kad kažem da netko ne govori istinu, onda to kažem na temelju činjenica. Ne zato što to izmišljam. Za razliku od nekoga tko izmišlja", rekao je Plenković.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 14:41