StoryEditor

Plenković odbacio špekulacije da se vidi kao novi europski povjerenik

Piše D  /  20.10.2017., 05:10h

"To nije tema, nije realno. Ja sam predsjednik hrvatske vlade. Što se tiče kandidatura, imamo mi jako puno vremena i posla", rekao je Plenković u izjavi novinarima u Bruxellesu, na marginama summita EU-a.

Govoreći o hrvatskom stajalištu prema sankcijama EU-a prema Rusiji, Plenković je rekao da se nisu promijenili razlozi za njihovo uvođenje.

"Naša je pozicija nepromijenjena, ne vidim da se u razlozima zbog kojih su sankcije uvedene išta promijenilo", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje je li se hrvatsko stajalište promijenilo nakon posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Ruskoj Federaciji, javlja Hina.

"Predsjednicu nisam imao priliku ni čuti ni vidjeti. Vidjet ćemo se ovaj vikend, nakon što se vratim iz Bruxellesa, a ona iz Moskve. Principijelna je politika Vijeća EU-a, pa i svih nas, da se ispune kriteriji koje Rusija treba ispuniti", rekao je.

Dok je davao izjavu novinarima, Plenkoviću se s leđa prišuljao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, lagano ga uštipnuo te mu poslao "zračnu pusu".

"Jean-Claude se inače voli grliti i ljubiti, tako da je to simpatično s njegove strane", prokomentirao je Plenković.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:33