StoryEditor

Plenković objavio imena ministara

Piše D  /  20.07.2020., 06:07h

Nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a   Plenković  je  u izjavi novinarima  predstavio imena ministara u novoj vladi. ‘‘Dobili smo apsolutnu podršku na sastanku u stranci. Program vlade se finalizira i bit će predstavljen uskoro. Išli smo na smanjivanje ministarstava, a četvero kolega iz prošle vlade prelaze u Sabor", rekao je Plenković, prenosi Hina.

 Premijer  je objavio da će ministar branitelja biti Tomo Medved,  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  financija  Zdravko Marić,  turizma i sporta  Nikolina Brnjac,  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije  Nataša Tramišak, znanosti i obrazovanja  Radovan Fuchs.

 Ministar gospodarstva i održivoga razvoja bit će Tomislav Ćorić,  ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine - Darko Horvat, ministar obrane  Mario Banožić, ministar uprave i pravosuđa - Ivan Malenica, ministra rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike - Josip Aladrović.  

Ministrica kulture i medija bit će Nina Obuljen Koržinek,  vanjskih poslova - Gordan Grlić Radman,  zdravstva - Vili Beroš,  ministrica poljoprivrede - Marija Vučković,  ministar mora, prometa i infrastrukture - Oleg Butković

Vlada će imati 18 članova, četiri potpredsjednika, Tomu Medveda, Davora Božinovića, Zdravka Marića i Borisa Miloševića, rekao je Plenković.

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 11:11