StoryEditor

Plenković o uhićenjima: Naša politika je stalna i beskompromisna borba protiv korupcije

Piše D  /  29.05.2020., 02:05h

"Ja znam o tome onoliko koliko je javnost obavijestila policija. U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti. Politika naše vlade, mene osobno i Hrvatske demokratske zajednice je stalna, kontinuirana i beskompromisna borba protiv korupcije.

Ukoliko u ovim istragama se pokaže da je netko učinio neko kazneno djelo, za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku pripadnost. Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije", kazao je u Intervjuu tjedna Media servisa Andrej Plenković.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama, za sada je ukupno uhićeno 13 osoba. Poznata su četiri imena. To su: Krunoslav Jakupčić, Josipa Rimac, šef splitske ispostave HŠ-a Ivan Melvan i načelnica Gračaca Nataša Turbić.

Jakupčić, Rimac i Turbić su HDZ-ovci. Josipa Rimac bila je dugogodišnja HDZ-ova gradonačelnica Knina. Trenutno je na mjestu državne tajnice u Ministarstvu uprave.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:56