StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković o prosvjedu ljevice: "Bio je to skup radikalne ljevice, koja je oporba 8 godina, s vulgarnim porukama"

Piše desk  /  17.02.2024., 14:42h

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti porinuća broda Gradnja 527 u riječkom brodogradilištu 3. maj, nakon čega je dao izjave za medije.

"Nisam pratio prosvjed jer sam bio jutros u Münchenu pa preselio u Krk. Otprilike shvaćam o čemu se radi. Prvo, Hrvatska je demokratska zemlja i može govoriti i misliti što hoće, ako je po zakonu. Dakle, način kako ja to mogu doživjeti… bio je to skup radikalne ljevice, koja se nalazi u oporbi osam godina, i onih koji ih podržavaju", započeo je.

Nastavio je kako ne zna koliko se na Trgu svetog Marka okupilo prosvjednika, ali tvrdi da su im poruke bile "ponovno vulgarne i primitivne", kazao je Plenković te za sve okrivio predsjednika Zorana Milanovića, prenosi N1.

"To je plod Milanovićevog stila primitivizma i divljaštva, što je pokrenuo prije više od četiri godine pa svaka šuša misli da može svakoga vrijeđati najgrubljim diskvalifikacijama. Ako povezuju predsjednika Tuđmana, današnji HDZ i Vladu koju vodim, meni je to drago i čini me ponosnim", ponosno će premijer.

U nastavku svojeg monologa zapiTao se što prosvjednici misle o ubojstvu Navaljnoga i eliminaciji svih oporbenih političara prije izbora u ožujku. "Svi ovi, osim Socijaldemokrata, bili su za Putina, a ne Ukrajinu. Nisu željeli pomoći prijateljskom ukrajinskom narodu", zaključio je.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 07:40